Treći MTB maraton na Radanu

U protekle dve godine Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga je u okviru projekta „Podrška održivom razvoju opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga“ koji je finansirala Austrijska agencija za razvoj – ADA i uz tehničku podršku NVO organizacije “Zeleni Impuls” iz Leskovca na planini Radan organizovao dva biciklistička Mountainbike Cross-country maratona.

S obzirom na to da je ova manifestacija izazvala veliko interesovanje u protekle dve godine i naišla na jako dobar odaziv biciklista iz cele Srbije želja nam je da ovu biciklističku trku pretvorimo u tradicionalnu manifestaciju po kojoj bi ovaj kraj bio prepoznatljiv. Na ovaj način ujedno promolišemo planinu Radan sa svim njenim prirodnim lepotama i kulturnim blagom. Na startu prošlogodišnjeg maratona u okviru dve trke (malog maratona – 30 km i srednjeg maratona – 58 km) bilo je oko 100 učesnika iz zemlje i jedan učesnik iz Španije.

Treći MTB maraton na planini Radan održaće se 06. 10. 2013. godine. Start trke će biti ispred Doma na Radanu, a takmičari će voziti dve trke: mali maraton u dužini od 34 km i veliki maraton u dužini od 66 km.

Kontakt:

Ružica Šmelcerović

smelcerovic76@gmail.com

064 189 79 59