O nama

 Iako poseduje svoje specifičnosti, jug Srbije svoje turističke potencijale predstavlja kroz četiri oblasti koja ga izdvajaju od ostalih delova zemlje. To su priroda, hrana, tradicija i kultura.

Netaknuta priroda je ono što jug Srbije krasi. Planinski vrhovi gde vam divljač prelazi put, polja prekrivena divljim cvetovima biljaka koje samo ovde rastu, bezbroj izvora pitke, zdrave i lekovite vode. Samo na ovom području nalaze se tri banje, svaka posebnih karakteristika sa posebnim lekovitim svojstvima. Leti možete brati šumske plodove i lekovito bilje a zimi se skijati na obroncima Kukavice, Čemernika i Besne Kobile i da ne zaboravimo, šetati se, planinaritiiti i voziti bicikl na uređenim pešačkim i biciklističkim stazama. Bilo da ste rekreativac ili sportista planine juga Srbije pružiće vam nešto posebno.

Tradicija i običaji, nešto tako slično a tako različito i svojstveno ovom kraju. Da li znate šta su koledari, kada se pravi češljanje, kada se pevaju lazarice, šta se radi na bele poklade? “Doživite jug” da bi doživeli tradiciju dugu više vekova koja se još uvek čuva i koju nisu pobedili savremena tehnologija i brzina života.

Da se na jugu dobro jede ne moramo da ponovo naglašavamo, ali sigurno znamo da niste čuli za sve specijalitete i da ih niste probali. Tajne pripremanja gurmanlika prenose se sa generacije na generaciju i ljubomorno se čuvaju. “Doživite jug” – doživećete i ukuse svojstvene samo ovom kraju.

Sve ovo, ljudi su upoznali još pre mnogo vekova. Na ovom području nalazi se Caričin Grad nastao u VI veku nove ere, a tu su i brojne crkve i manastiri kao i znamenitosti koju čuva svaki grad juga Srbije. Svojstven samo njenu, poseban, drugačiji, jedinstven.

Južna Srbija – “Doživi jug”