Hrana

Boravak na planini, na svežem vazduhu, ekološki zdrava, a jaka domaća hrana, deluje okrepljujuće na čovekov organizam. Dobar ukus i lep osećaj koji nam ona pruža nije samo trenutan, već utiče na dugotrajno raspoloženje i spremnost organizma za različite vrste aktivnosti koje nas prate tokom dana. Raznovrsno šumsko voće: kupine, borovnice, maline i divlje jagode svojim ukusom i bojama, hrana su za duh i telo

Raznovrsnost i bogatsvo trpeze u tipičnom domaćinstvu južne Srbije čine domaći proizvodi: mleko, sir, kajmak, sprža, a zatim i med, rakija, vino… Posebna vrednost ovih proizvoda je njihovo poreklo. Proizvedeni su u ekološki zdravoj i očuvanoj sredini, bez upotrebe veštačkih hemikalija. Od ovih proizvoda spremaju se tradicionalna srpska jela i specijaliteti: razne vrste pečenja ispod sača, pite, hleb u crepulji, proje, filije, pihtije…