“Reload” muzički festival – Vladičin Han

Reload je muzički festival, koji se održava tradicionalno već pet godina u Vladičinom Hanu. Organizatori festivala su Opština Vladičin Han, Centar za kulturne delatnosti, turizam i bibliotekarstvo i Kancelarija za mlade na čelu sa neformalnom grupom mladih volontera “Reload Vladičin Han”.

U cilju približavanja urbane kulture mladim ljudima, grupa volontera iz V. Hana organizovala je Festival Reload koji postoji već 5. godina.

Cilj ove manifestacije je pre svega promocija grada Vladičinog Hana, a uporedo sa tim animiranje mladih i njihovo aktivno učešće kako u realizaciji same manifestacije tako i u drugim aktivnostima vezanih za istu.

Stvaranjem pozitivnog ambijenta, kako za lokalno stanovništvo, tako I za goste festivala, daje se značajan doprines formiranju drugacijeg sistema vrednosti, pre svega kod mladih ljudi, podsticanju muzičke i sportske kulture kao i svesti o očuvanju i uredjenju životnog prostora opštine Vladičin Han. Ujedno se stavlja akcenat na osećaj zajedništva I poboljšanje stanja medjuljudskih odnosa u lokalnoj zajednici a sve to kroz širenje dobrih vibracija i pozitivne energije.